Чи можна використовувати Windows без активації? Під час інсталяції Windows 10 та 11 можна пропустити крок з активацією системи та фактично користуватися системою безкоштовно.
Мінуси використання неактивованою Windows 10/11
- Водяний знак активації.
- Відсутність налаштувань персоналізації.
- Повідомлення про активацію Windows. …
- Використання такого Windows може бути незаконним для комерційного застосування
Якщо ви не активуєте Windows 10/11, Windows може завантажувати лише критичні оновлення для Вашого пристрою . Деякі оновлення, такі як необов'язкові оновлення або оновлення безпеки, можуть бути пропущені. На комп'ютері можуть бути пропущені деякі останні завантаження, служби, програми або оновлення драйверів від Microsoft.
Активація дозволяє переконатися, що ваша копія Windows справжня і не використовується на більшій кількості пристроїв, ніж дозволено умовами ліцензійної угоди на використання програмного забезпечення корпорації Майкрософт. При встановленні Windows 10 цифрова ліцензія зв'язується з обладнанням пристрою.
Без активації ви не зможете змінити фон екрану блокування за замовчуванням . Панель завдань. Все, що стосується панелі завдань, включаючи меню "Пуск", не може бути налаштовано без активації Windows. Ви не зможете переглядати найбільш використовувані програми або пропозиції програм.
Активована операційна система Windows 10 відрізняється від своєї не активованої версії своїми додатковими можливостями. Це важливі оновлення системи та доступність її персоналізації (дозволяється змінювати або залишати на постійній основі своє тло робочого столу, змінювати колір вікон тощо).
Ліцензійна Windows забезпечує високий рівень захисту від вірусів та шкідливого ПЗ завдяки регулярним оновленням безпеки. На відміну від цього, піратська версія часто містить шкідливі програми вже «вшиті» в готові зборки, які можуть завдати шкоди вашим даним та пристроєм.
Так, якщо ви використовуєте домашню версію, то, звичайно, ви можете використовувати її без активації необмежену кількість часу. Однак бізнес-версії та/або корпоративні версії почнуть відключатися через кожну годину, якщо вони не активовані . Для більшості неактивованих бізнес-версій можуть бути ще більші обмеження.